Winnie Assendelft Ambassadeur Steunpunt Eenzaamheid Castricum

Winnie Assendelft

Mijn naam is Winnie Assendelft en ik ben buurtsportcoach in Castricum, Akersloot en Limmen. Mensen worden fitter door sport en bewegen. 

 

Tegelijkertijd leren ze vaak andere mensen kennen. Dat is ook de reden dat ik gelijk enthousiast was toen ik hoorde over de functie van ambassadeur tegen eenzaamheid. In mijn rol als buurtsportcoach kan ik op deze manier meer aandacht schenken aan dit maatschappelijke probleem. Ik ontmoet veel kwetsbare inwoners van jong tot oud, waarbij sport of bewegen een positieve bijdrage kan leveren.

 

Een mooi voorbeeld hiervan is een deelneemster van Fit & Vitaal 60+. Zij gaf aan dat ze weinig sociale contacten heeft. Zij beweegt nu wekelijks, waardoor zij een groep mensen heeft leren kennen. Mensen uit deze groep ziet en spreekt zij sinds kort ook buiten deze groep. Dat is dubbele winst.

 

Ik hoop als ambassadeur samen met andere organisaties meer laagdrempelige vormen van bewegen op te zetten. Bijvoorbeeld een half uurtje wandelen door de wijk, kopje koffie drinken en met elkaar even praten over de dingen die je bezig houden. Ook zou ik het fijn vinden om meer met de huisartsen samen te werken en op die manier de groep mensen te bereiken die het echt nodig hebben.

Scroll naar boven