Over Steunpunt Eenzaamheid

Gevoelens van eenzaamheid kent bijna iedereen. Het komt voor onder alle leeftijdsgroepen en bij zowel alleenstaanden als mensen met een gezin.

 

Eenzaamheid is niet iets waar je makkelijk over praat en vaak nog moeilijker om iets aan te doen. Waar moet je beginnen? Daarom zijn de Steunpunten Eenzaamheid in Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo. Zij hebben allemaal ambassadeurs die je gemakkelijk kunt benaderen hierover, maar je kunt ook terecht op de Steunpunten.

 

Het Steunpunt wil de gevoelens van eenzaamheid bespreekbaar maken, zowel bij de mensen die zich eenzaam voelen als bij de mensen die eenzaamheid vermoeden en daarover met anderen willen praten. Hoe pak je zo’n gesprek over eenzaamheid nu aan? En wat daarna?

 

Het Steunpunt geeft handvatten om erover te praten en kan helpen om te kijken wat er mogelijk is om je minder eenzaam te voelen. Het Steunpunt kan helpen bij het vinden van die dingen die voor jou kunnen werken. Er bestaat helaas geen recept waardoor je je beter gaat voelen. De één heeft namelijk iets heel anders nodig als de ander. Het Steunpunt kan je helpen bij het uitvinden wat er mogelijk voor jou kan werken en ze kunnen je helpen bij het leggen van de contacten om daar dan mee aan de slag te gaan. Er bestaan namelijk al heel veel initiatieven om te helpen je minder alleen te voelen. Het Steunpunt heeft veel contacten en kent veel van deze initiatieven; een afspraak is dan veel makkelijker gemaakt.

 

 

Dus ken je iemand waarvan je denkt: die zou zich wel eens heel eenzaam kunnen voelen en daar wil ik wel een met hem of haar over praten, maar ik weet niet hoe ik dat aan moet pakken? Maak eens een afspraak bij het Steunpunt voor tips en ondersteuning! Of misschien wil je zelf praten over je gevoelens van alleen op de wereld te zijn? Of weet je niet wat je moet doen om in contact met anderen te komen? Maak eens een afspraak met het Steunpunt.

 

Voor meer informatie voor professionals bezoek de website eenzaamheidalkmaar.nl

Locaties

Wijkcentrum De Oever
Amstelstraat 1 
1823 EV Alkmaar 
072-5117311

Stichting Welzijn Bergen 
Binnenhof 9
1861 JW Bergen 
072-5821450

Stichting Welzijn Castricum Dorpsstraat 30

1901 EL Castricum 

0251-656562

Stichting Trefpunt Heiloo
Abraham du Bois-Hof 2
1852 EZ Heiloo
072-5331297

Scroll naar boven