Ambassadeur Steunpunt Eenzaamheid, Rob Broersen

Bart Dekker

Is geboren en getogen in Akersloot. Werkzaam geweest in het bedrijfsleven en lokale overheid en nu met pensioen. Sinds maart 2018 raadslid voor de GDB.

 

‘Zonder erbij na te denken kun je ook eenzaamheid ervaren in je eigen persoonlijke leven als je bijvoorbeeld geen gevoelens kunt delen die zich voortdoen bij levensomstandigheden of als je door werk langdurig gescheiden bent van je gezin’, aldus Bart.

 

Samen met Rob Broersen wil ik mij inzetten als ambassadeur tegen de eenzaamheid in Akersloot. Wij proberen een verbinding te leggen tussen de sportverenigingen en mensen die eenzaam zijn en hopen zo de drempel wat lager te krijgen. Akersloot is een fijn dorp, wanneer je aan sport doet of je zit in het verenigingsleven dan bouw je al snel contacten op. Toch is het niet voor iedereen makkelijk om ‘er tussen’ te komen. In Akersloot zijn de laatste jaren behoorlijk wat nieuwe huizen gebouwd. Ook statushouders krijgen hier een plek. Ik zie het als een uitdaging om zowel jongeren, als volwassenen die niet zo makkelijk in contact komen toch te betrekken bij de Akerslootse gemeenschap. Ook wil ik gaan samenwerken met bijvoorbeeld de Zonnebloem of de kerken om te horen wat zij signaleren op het gebied van eenzaamheid.

 

Scroll naar boven