"Het Steunpunt Eenzaamheid Heiloo is er voor iedereen 
die eenzaamheid vermoedt of zichzelf eenzaam voelt."

Wil je graag weten wat jij kunt doen tegen eenzaamheid en wanneer je de hulp van het steunpunt hierbij kunt gebruiken? Lees hieronder enkele verhalen van mensen die contact opnamen met het steunpunt of download hier de signaleringskaart eenzaamheid. 


Mo van 14 "Tijdens de voetbaltraining zit hij altijd alleen. Niemand kijkt naar hem om. Na de training is hij als eerste weer naar huis en ik zie hem nooit bij verjaardagen of feestjes van andere teamgenootjes. Ik denk dat hij best eenzaam is. Wat kan ik doen om hem te helpen?"

Zorgmedewerker Mieke "Elke week kom ik bij mevrouw Beentjes voor de dagelijkse zorg. Ze vindt het altijd heerlijk als ik een praatje blijf maken maar veel tijd heb ik daar niet voor. Ze vertelt me dan dat ze zich zo alleen voelt, en dat ze graag zou willen dat ze meer bezoek had. Ik zie aan haar dat het haar verdrietig maakt en ik vraag me af of er een organisatie is waar zij hulp kan krijgen."

Sander van 40 "Toen ik tijdens mijn burn-out door mijn werkgever ontslagen werd stortte mijn wereld in. Mijn werk was zo belangrijk voor me. Doordat ik geen contacten meer met collega’s had, en de deur niet meer uit hoefde voelde ik me somber en eenzaam. Thuis was er niemand met wie ik dit kon delen. Toen ik over het steunpunt eenzaamheid las ben ik langs gegaan. Het blijkt dat ik niet de enige ben, door de gesprekken en steun die daarop volgden kreeg ik mijn zelfvertrouwen weer terug. Inmiddels heb ik een nieuwe baan en voel ik mij weer goed. Daarnaast help ik anderen in soortgelijke situaties. Want niemand hoeft eenzaam te zijn!"

Mevrouw Bakker "Mijn buurvrouw is 40 jaar en zit in een rolstoel, ik zie haar niet vaak buiten komen en er komen weinig mensen bij haar thuis. Ik maakte me zorgen en wilde weten wat ik voor haar zou kunnen doen. Na contact met het steunpunt Eenzaamheid voelde ik me gesteund en durfde ik actie te ondernemen. Ik heb bij haar aangebeld. Ik heb haar gevraagd of ze het leuk zou vinden één keer per week met mee te gaan naar mijn leesclub.
Sindsdien gaat ze elke week mee. Ze houd net zo van lezen als ik en past helemaal binnen de groep. Ze vertelde me dat ze zich inderdaad vaak eenzaam voelt en dat ze heel blij is met haar nieuwe contacten."

Bij het consultatie bureau verschijnt een jonge alleenstaande moeder, ze lijkt weinig ondersteuning te krijgen in haar nieuwe zorgtaak en mist de aansluiting met haar leeftijdsgenoten. Met de baby gaat het goed, maar toch maakt de consulent zich zorgen.

Medewerkers van de lokale bouwmarkt maken zich zorgen over hun collega. Na het overlijden van zijn vrouw lijkt hij zichzelf te verwaarlozen, hij eet slecht en ziet er onverzorgd uit. Ze hebben al tegen hem gezegd dat hij de huisarts moet bellen maar zelf vindt hij het wel meevallen.

In de straat woont een dame op leeftijd die bijna nooit buiten komt. Sandra ziet haar buurvrouw vaak voor de televisie zitten als ze langsloopt met haar hond. Eigenlijk wil ze wel wat voor de buurvrouw doen maar durft ze dit niet goed. Misschien zit haar buurvrouw helemaal niet op haar bemoeienis te wachten.


Na contact met het steunpunt

  • Heb je nieuwe inzichten en handvatten hoe om te gaan met eenzaamheid
  • Voel je je gesterkt
  • Weet je waar je terecht kan voor activiteiten

Twijfel je? Neem contact op en stel je vraag!