"Het Steunpunt Eenzaamheid Castricum is er voor iedereen 
die eenzaamheid vermoedt of zichzelf eenzaam voelt."

Voor meer informatie kun je kijken op de volgende websites:


 

Welzijn Castricum: tips welzijn en activiteiten in Coronaperiode

Welzijn Castricum heeft tips verzameld om wel-te-zijn en thuis inspirerende activiteiten te ondernemen nu binnen blijven noodzakelijk is in deze lastige periode. De tips zijn te vinden op https://www.welzijncastricum.nl/tips-om-zo-goed-mogelijk-wel-te-zijn/ .

Een greep uit de tips: wat te denken van thuis uit eten gaan, lokale restaurants bezorgen en zijn te vinden in de lijst. Ook voor creatieve, beweeg, culturele en leestips kan de lijst ingezien worden. Daarnaast suggesties voor bijvoorbeeld virtuele tours in musea in de buurt of buiten Nederland.

Welzijn

Verder zijn belangrijke telefoonnummers te vinden als het gaat om (thuis)hulp bij: zorgen, angst, verdriet en eenzaamheid en tot slot is informatie voor mensen met dementie en hun mantelzorgers opgenomen. De tips zijn tot stand gekomen in samenwerking met partnerorganisaties.

Hulp van Welzijn Castricum

Welzijn Castricum blijft ook in de Coronaperiode inwoners ondersteunen met praktische hulp en een luisterend oor: telefoon 0251 65 65 62 en mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

Downloads 

  1. Eenzaamheid in acht

  2. Flowsheet Steunpunt Eenzaamheid (PDF)

  3. Signaleringskaart eenzaamheid (PDF)