Om te weten wat er te doen is in uw gemeente kunt u een kijkje nemen op de volgende sites:

 

Site met activiteiten in de gemeente Castricum www.voorliefhebbers.nl kijk in de agenda!

Overzicht organisaties met activiteiten in Castricum https://www.welzijncastricum.nl/senioren/activiteitenkaart-castricum/

Overzicht organisaties met activiteiten in Limmen https://www.welzijncastricum.nl/senioren/activiteitenkaart-limmen-akersloot/

Stichting Welzijn Ouderen Limmen www.vredeburgswol.nl

Stichting Welzijn Ouderen Akersloot www.kruispuntswoa.nl 

 

 

Maak vrienden bij Join us!

Vind je het moeilijk om vrienden te maken? Dat is niet gek. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich eenzaam. Door de coronacrisis is dat aantal op dit moment zelfs hoger. Voel jij je vaak alleen? En wil je dat veranderen? Meld je dan aan voor Join us. We brengen je in contact met leeftijdsgenoten en helpen je sociaal sterker te worden. In samenwerking met Stichting Welzijn Castricum start Join us een groep voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar.

Wat doe je bij Join us?

Bij Join us doe je veel leuke dingen en helpen we je sociaal sterker worden. Samen met andere jongeren bedenk en organiseer je allerlei activiteiten. De groep bepaalt dus zelf hoe de avond eruit ziet. Daarbij leer je hoe je iets kunt organiseren. Denk aan een avondje gamen, spelletjes doen, gourmetten, een filmpje kijken, voetballen, bowlen en nog veel meer toffe dingen! Tijdens de avon

den zijn er begeleiders aanwezig die je helpen sociaal sterker te worden! Natuurlijk is het de eerste keer spannend om naar Join us te komen. Dat vindt iedereen! Maar eenmaal bij Join us zul je merken dat de sfeer heel gezellig is. Dat je welkom bent en jezelf mag zijn.

Drempelvrees

“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!

Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Je kunt jezelf aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Deelname is gratis.

Join us Castricum 12-18 jaar

Om de week is er op dinsdag van 18.30 uur tot 21.30 uur een gezellige avond bij Ontmoetingscentrum Conquista (Kerkweg 50, Limmen). Kijk op de site joinus.nu en ontdek wanneer de eerstvolgende avond is. Wil jij erbij zijn? Dat vinden we leuk. Hieronder kun je jezelf aanmelden. Wil je liever eerst een avondje proefdraaien? Je bent van harte welkom. Stuur een appje naar Amber (06- 15 39 64 76) of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Join us Castricum 18-24 jaar

Om de week is er op dinsdag van 19.00 - 21.00 uur een gezellige avond bij Ontmoetingscentrum Conquista (Kerkweg 50, Limmen).

Corona

Ondanks de coronamaatregelen gaan de bijeenkomsten van Join us door. Op sommige locaties online, andere groepen komen samen in het jongerencentrum mits aan de regels van het RIVM kan worden voldaan. Wil je weten hoe het zit voor deze groep? Stuur een appje naar de begeleider.

AANMELDEN! kan hier.

 

 
De online ontmoetingsgroep ‘Koffietijd’ is opgestart tijdens de eerste coronagolf door Welzijn Castricum. Juist omdat nu alle plekken waar je andere mensen kunt ontmoeten (zoals sportclubs, cafés, buurthuizen of musea) gesloten zijn. Wanneer al die dingen wegvallen kan het stil en leeg zijn om je heen. Zeker wanneer je op jezelf woont, kan het lastig zijn om je ritme daar weer in te vinden.
In deze coronacrisis heb je misschien behoefte aan:
• Contact en gezelligheid.
• Andere mensen leren kennen.
• Een gesprek over hoe het met jou gaat.
• Om te weten hoe anderen dat doen in deze tijd.
• Ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven.
• Ervaren dat je niet de enige bent.
Mochten mensen behoefte hebben om elkaar ‘online te ontmoeten’, kunnen zij zich aanmelden bij Welzijn Castricum. Bij genoeg aanmeldingen wordt er wekelijks, of vaker als er behoefte aan is, een online groep gestart. Dit gebeurt met videobellen op een vast tijdstip onder begeleiding van een sociaal werker. Hoe gaat het in zijn werk?
Wanneer je je aanmeldt, neemt de begeleider telefonisch contact met je op om kennis te maken en te kijken of de online groep past bij wat je wilt. Dit eerste gesprek is vrijblijvend.
Wanneer je besluit mee te doen, ontvang je via e-mail een uitnodiging met tijdstip, uitleg en een link om in te kunnen loggen.
In de eerste bijeenkomst wordt kennis met elkaar gemaakt en de regels afgesproken met name over de privacy.
Er worden afspraken gemaakt over het tijdstip en hoe vaak de groep met elkaar wil ontmoeten. De bijeenkomsten duren niet langer dan een uur. Er zitten maximaal 6 deelnemers in een groep. De leden in de groep kennen elkaar (nog) niet.
Wanneer de groep gevormd is, verandert de samenstelling niet meer.
Ben je geïnteresseerd? Neem contact op metDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Welzijn Castricum.