Om te weten wat er te doen is in uw gemeente kunt u een kijkje nemen op de volgende sites:

 

Site met activiteiten in de gemeente Castricum www.voorliefhebbers.nl kijk in de agenda!

Overzicht organisaties met activiteiten in Castricum https://www.welzijncastricum.nl/senioren/activiteitenkaart-castricum/

Overzicht organisaties met activiteiten in Limmen https://www.welzijncastricum.nl/senioren/activiteitenkaart-limmen-akersloot/

Stichting Welzijn Ouderen Limmen www.vredeburgswol.nl

Stichting Welzijn Ouderen Akersloot www.kruispuntswoa.nl 

 

 

Maak vrienden bij Join us!

Vind je het moeilijk om vrienden te maken? Dat is niet gek. In Nederland voelt 8% van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich eenzaam. Door de coronacrisis is dat aantal op dit moment zelfs hoger. Voel jij je vaak alleen? En wil je dat veranderen? Meld je dan aan voor Join us. We brengen je in contact met leeftijdsgenoten en helpen je sociaal sterker te worden. In samenwerking met Stichting Welzijn Castricum start Join us een groep voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar.

Wat doe je bij Join us?

Bij Join us doe je veel leuke dingen en helpen we je sociaal sterker worden. Samen met andere jongeren bedenk en organiseer je allerlei activiteiten. De groep bepaalt dus zelf hoe de avond eruit ziet. Daarbij leer je hoe je iets kunt organiseren. Denk aan een avondje gamen, spelletjes doen, gourmetten, een filmpje kijken, voetballen, bowlen en nog veel meer toffe dingen! Tijdens de avon

den zijn er begeleiders aanwezig die je helpen sociaal sterker te worden! Natuurlijk is het de eerste keer spannend om naar Join us te komen. Dat vindt iedereen! Maar eenmaal bij Join us zul je merken dat de sfeer heel gezellig is. Dat je welkom bent en jezelf mag zijn.

Drempelvrees

“Ik vond het spannend om naar Join us te gaan. En ook een beetje stom!”, zegt Lisa (17 jaar). Ze vertelt: “Voordat ik naar Join us ging had ik geen vrienden. Ik wilde dat wel graag, maar wist niet hoe ik het moest aanpakken. Tot ik hoorde van Join us. Ik vond het een beetje stom om te gaan. Ik had toch geen probleem? Gelukkig ben ik gegaan. Ik voel me prettig in de groep en heb er leuke vrienden ontmoet waarmee ik afspreek, ook buiten Join us.”

Kom erbij. Join us!

Ben je nieuwsgierig naar Join us? Iedereen is van harte welkom! Je kunt jezelf aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Deelname is gratis.

Praktische informatie

Join us Castricum 18-25 jaar komt om de week op vrijdag samen, van 19.00 uur tot 22.00 uur in Ontmoetingscentrum Conquista (Kerkweg 50, Limmen).

 


 

De online ontmoetingsgroep ‘Koffietijd’ is opgestart tijdens de eerste coronagolf door Welzijn Castricum. Juist omdat nu alle plekken waar je andere mensen kunt ontmoeten (zoals sportclubs, cafés, buurthuizen of musea) gesloten zijn. Wanneer al die dingen wegvallen kan het stil en leeg zijn om je heen. Zeker wanneer je op jezelf woont, kan het lastig zijn om je ritme daar weer in te vinden.
In deze coronacrisis heb je misschien behoefte aan:
• Contact en gezelligheid.
• Andere mensen leren kennen.
• Een gesprek over hoe het met jou gaat.
• Om te weten hoe anderen dat doen in deze tijd.
• Ervaringen uitwisselen en elkaar tips geven.
• Ervaren dat je niet de enige bent.
Mochten mensen behoefte hebben om elkaar ‘online te ontmoeten’, kunnen zij zich aanmelden bij Welzijn Castricum. Bij genoeg aanmeldingen wordt er wekelijks, of vaker als er behoefte aan is, een online groep gestart. Dit gebeurt met videobellen op een vast tijdstip onder begeleiding van een sociaal werker. Hoe gaat het in zijn werk?
Wanneer je je aanmeldt, neemt de begeleider telefonisch contact met je op om kennis te maken en te kijken of de online groep past bij wat je wilt. Dit eerste gesprek is vrijblijvend.
Wanneer je besluit mee te doen, ontvang je via e-mail een uitnodiging met tijdstip, uitleg en een link om in te kunnen loggen.
In de eerste bijeenkomst wordt kennis met elkaar gemaakt en de regels afgesproken met name over de privacy.
Er worden afspraken gemaakt over het tijdstip en hoe vaak de groep met elkaar wil ontmoeten. De bijeenkomsten duren niet langer dan een uur. Er zitten maximaal 6 deelnemers in een groep. De leden in de groep kennen elkaar (nog) niet.
Wanneer de groep gevormd is, verandert de samenstelling niet meer.
Ben je geïnteresseerd? Neem contact op metDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van Welzijn Castricum.

 Als symbolische en ludieke actie lanceerden we in de Week van de Ontmoeting  ‘Zwaaien voor een glimlach’. In de komende maanden zullen er in Castricum, Akersloot en Limmen op verschillende locaties Zwaaistenen worden geplaatst. De opdruk op de stenen is tijdelijk en zal binnen een aantal maanden weer weg zijn. Naar elkaar zwaaien betekent even contact, elkaar zien staan, verbinding, glimlachen, gezelligheid en heel veel meer. Het is een powergebaar!

In Limmen liggen in totaal 6 stenen, in Akersloot 8 en in Castricum 12.

Iedereen wordt uitgenodigd om de route te lopen en mee te doen door naar elkaar te zwaaien, elkaar te groeten of een praatje te maken. Verschillende klassen van de basisscholen gaan de routes lopen. Scan de QR code en zie waar de zwaaistenen liggen. De wandelkaartjes zijn hier te downloaden. Flyer wandelkaart en voor de kinderen Zwaaien is een powergebaar

In Limmen liggen de wandelkaartjes bij Albert Heijn, Deen en Full of Life. In Akersloot liggen de wandelkaartjes bij Deen.

 

Er is nu ook een fietsroute ‘zwaaien voor een glimlach’ 

Stap op je fiets om een rondje te maken door de mooie omgeving langs een aantal gezellige zwaaipunten in onze eigen regio.  
 

Steeds meer mensen zitten weer thuis, mensen werken thuis, sporten thuis en hebben steeds minder sociaal contact.  Juist nu is het heel belangrijk om op een gezonde, verantwoorde manier naar buiten te gaan en te blijven bewegen.  Het Steunpunt Eenzaamheid heeft samen met de lokale Welzijnsorganisaties en het Jongerenwerk in oktober het project ‘Zwaaien voor een glimlach’ gelanceerd. Door middel van heel veel gekleurde zwaaihandjes in verschillende vormen door de BUCH-gemeentes heen, willen wij de mensen stimuleren elkaar te groeten. Van een vrolijke groet wordt iedereen blij. Er bestaan al wandelroutes en daar komt nu dus een Zwaaifietsroute van ongeveer 30 kilometer door de gemeente Heiloo en Castricum bij.  

Lokaal sportakkoord 

De Zwaairoutes zijn mogelijk gemaakt door het Lokaal sportakkoord. Dit is een samenwerking tussen verschillende sportaanbieders, de Gemeente, Buurtsportcoaches en andere betrokkenen op het gebied van sport en bewegen. Aan de Buurtsportcoaches van Heiloo en Castricum de eer om de route als eersten te fietsen. Wil je ook de route fietsen? Deze is te downloaden op https://jongerenwerkbuch.nl/zwaaistenen/ of kan worden opgehaald bij het wijkcentrum Trefpunt Heiloo en Welzijn Castricum. Achterop de routekaart vind je een leuke puzzelopdracht, zo wordt de route nog leuker om te fietsen, óók met het hele gezin. 

Ook een Zwaaisteen voor de deur? 

Werk je zelf nu vanuit huis en lijkt het je ook leuk om een Zwaaisteen voor huis te hebben, via de webshop www.zwaaisteen.nl kan je ook een eigen Zwaaisteen aanschaffen. Aan iemand een Zwaaisteen cadeau geven kan natuurlijk ook.