"Het Steunpunt Eenzaamheid Castricum is er voor iedereen 
die eenzaamheid vermoedt of zichzelf eenzaam voelt."


Beste mensen,

De maatregelen rondom het Corona virus ontwikkelen zich snel. Iedereen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven en letterlijk en figuurlijk afstand van elkaar te nemen. 

Wij kunnen ons voorstellen dat u zich in deze situatie eenzaam voelt.

Misschien zit u met bepaalde vragen of heeft u behoefte aan een telefonisch gesprek. U kunt dit bij ons aanvragen via 0251- 65 65 62,  wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

U staat er niet alleen voor, samen komen we deze situatie  door.

 

Deze situatie maakt heel duidelijk dat we als gemeenschap oog moeten hebben voor elkaar en dat kan ook heel eenvoudig door in je eigen straat te kijken, wie er door deze maatregelen het hardst worden getroffen. U kunt uw buren tot steun zijn door boodschappen voor ze te doen of wat extra te koken en een maaltijd naar ze toe te brengen.

Een eenvoudig handopsteken naar elkaar van achter glas is ook een vorm van menselijk contact.

 

Welzijn Castricum: tips welzijn en activiteiten in Coronaperiode

Welzijn Castricum heeft tips verzameld om wel-te-zijn en thuis inspirerende activiteiten te ondernemen nu binnen blijven noodzakelijk is in deze lastige periode. De tips zijn te vinden op  https://www.welzijncastricum.nl/tips-om-zo-goed-mogelijk-wel-te-zijn/

Een greep uit de tips: wat te denken van thuis uit eten gaan, lokale restaurants bezorgen en zijn te vinden in de lijst. Ook voor creatieve, beweeg, culturele en leestips kan de lijst ingezien worden. Daarnaast suggesties voor bijvoorbeeld virtuele tours in musea in de buurt of buiten Nederland.

Welzijn

Verder zijn belangrijke telefoonnummers te vinden als het gaat om (thuis)hulp bij: zorgen, angst, verdriet en eenzaamheid en tot slot is informatie voor mensen met dementie en hun mantelzorgers opgenomen. De tips zijn tot stand gekomen in samenwerking met partnerorganisaties.

 

 Ben jij een van de inwoners, sociale professionals, vrijwilligers, ondernemers of zorgmedewerkers van Castricum die eenzaamheid vermoedt en daar iets aan wil doen? En weet je niet goed hoe je dit aan kunt pakken of welke mogelijkheden er zijn? Neem contact op met het steunpunt eenzaamheid voor advies en steun.

Ook als je zelf gevoelens van eenzaamheid hebt kun je bij ons terecht.

Het Steunpunt Eenzaamheid:

  • Maakt eenzaamheid bespreekbaar

  • Geeft adviezen en steun bij eenzaamheid

  • Zorgt voor doorverwijzingen

  • Helpt gevoelens van eenzaamheid te verminderen

Klik hier voor contact met de medewerkers van het steunpunt.